top of page
  • dekeurigekat

Oók katten moeten naar de kapper!

‘Kattentrimmers, bestaan die?’

‘Een kat die naar de kapper gaat? Daar heb ik nog nooit van gehoord!’


U zou het misschien niet denken, maar in Nederland worden er zo’n 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Dit in vergelijking met zo’n 1,5 miljoen honden (Bron: Dierenarts.nl, n.d.). Over katten wordt gezegd dat zij vooral ‘hun eigen ding doen’. Ze worden gezien als zelfstandig, waardoor ze soms minder aandacht krijgen. Katten zijn meester in het verbergen van pijn (LICG, 2023), waardoor u niet snel door heeft dat hen wat mankeert. Baasjes stappen pas naar de dierenarts wanneer de kat doodziek lijkt.

Over het algemeen brengen mensen met een hond eerder een bezoek aan de dierenarts. De weg naar de hondentrimmer wordt ook gevonden. Het beestje zit immers lekkerder in zijn vel als zijn ‘jasje’ is getrimd, maar weet u dat dit ook voor de kat geldt?

Klitten zijn voor een kat erg vervelend, met name wanneer hij ze zelf niet krijgt verwijdert. Wanneer u niets doet worden klitten uiteindelijk viltplekken en die doen ontiegelijk pijn!

U kunt zich voorstellen dat tussen de 2.6 miljoen katten wel degelijk katten zitten die een trimbeurt kunnen gebruiken!

‘Moeten katten naar de kapper’? Mijn antwoord is; ‘ja, wanneer de vachtverzorging niet lukt’. Ik sta met alle liefde voor u klaar!


De Keurige Kat

De Kat- en vachtvriendelijke trimsalon in Limburg (Anno 2022)Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page