top of page
  • dekeurigekat

Een kat hoeft toch niet naar de dierenarts?

Ik hoor het u al denken.. In mijn vorige blog kon u lezen dat katten ons zelden laten merken dat ze pijn hebben. Reden om onze vrienden goed in de gaten te houden! Ik vraag in een eerste gesprek altijd naar aanwezige gezondheidsklachten of de aanwezigheid van vlooien en schimmels. 'Mwah, hij bijt als ik aan zijn linkerflank kom' is voor mij een indicatie dat er mogelijk gezondheidsproblemen (zoals Artrose) spelen. 'Hij krabt zichzelf vaak op dezelfde plek' is voor mij reden om door te vragen hoe die plek er dan uitziet (hebben we hier een huidschimmel of vlooien te pakken?). Baasjes bellen mij ook op voor het scheren van de broek (achterkant billen) van de kat, omdat er diarree in blijft hangen. Ik ben dan extra alert en vraag door wanneer de klachten zijn begonnen en of er nog andere problemen spelen? De kat kan een ziekte (zoals Giardia) onder de leden hebben. Dat is natuurlijk super rot voor het beestje zelf, maar de besmetting kan ook meegenomen worden naar de salon. Het is dan beter om eerst een bezoekje te brengen aan de dierenarts. Veiligheid staat voorop! Brengt de klant een bezoek aan mij, zal ik (indien de kat dit toelaat en het stressniveau laag is) een gezondheidscheck uitvoeren. Even kijken naar de gezondheid van het gebit en de oortjes. Sommige klachten blijven onopgemerkt en er kan dus meer aan de hand zijn dan u in eerste instantie denkt. Een trimbeurt is eigenlijk ook een extra gezondheidscheck. Win-Win ;)! De Keurige Kat De kat-en vachtvriendelijke trimsalon in Limburg (Anno 2022)
Comments


bottom of page